Toiminta

Maastotoiminta ja koulutus

Kerhomme on järjestänyt vuosittain omia maasto/koulutustapahtumia. Tapahtumien aiheet ovat vaihdelleet leppoisasta syysretkestä järjestämäämme viikonloppuun Padasjoen leirikeskuksessa. Jos olet kiinnostunut toimimaan kouluttajana vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen kursseilla, niin ota yhteyttä - hyviä kouluttajia tarvitaan aina.

Maastotoimintaan osallistuminen ei vaadi mitään viimeisen päälle olevia varusteita. Maastoon sopiva ulkoiluasu, kumisaappaat ja hiukan evästä riittävät päivän kestäville reissuille. Viikonloppukeikoille kannattaa sitten tietenkin ottaa makuupussi ja -alusta yöpymistä varten. Kerhomme jäsenillä on myös mahdollisuus vuokrata maastovarusteita nimellistä korvausta vastaan, joten kaikkea ei todellakaan tarvitse omistaa itse.

Kerho on myös erittäin kiinnostunut kuulemaan jäsentensä osallistumisista muiden maanpuolustusyhdistysten järjestämään toimintaan. Mikäli olet jäsen ja osallistut johonkin tällaiseen taphatumaan, ilmoitathan siitä kerhon hallitukselle.

Kerhon viikottaiset ammuntavuorot on Osmonkallion väestösuojassa tiistaisin kello 20-22.  Vuoroilla pääsee ampumaan .22lr kaliiberin pienoispistooleilla ja -kivääreillä. Pienoispistoolit löytyvät kerhon puolesta, mutta pienoiskivääriammunta vaatii, että ampujalla on ase omasta takaa. Pienoispistooliammunta on ahkerastikin harrastettuna opiskelijan kukkarolle sopiva ammuntalaji. Pienoispistoolivuoroille ovat tervetulleita kaikki TaKoRU:n jäsenet riippumatta siitä omaavatko kokemusta ammunnasta vai ei. Mikäli olet ensikertalainen, ilmoita siitä ammunnan johtajalle paikanpäällä. Tarkemmat tiedot: kalenteri -> Osmonkallion ampumavuorot

Osmonkallion vuorojen lisäksi jäsenillämme on mahdollisuus ampua "isommillakin pyssyillä" Lennostossa kivääri- ja pistoolipäivinä. Reserviläiskerhon puitteissa tapahtunut säännöllinen ampumaharrastus helpottaa usein myös oman aseen hankintaa.

Lisätietoja voi kysyä osoitteesta ampumatoimikunta(at) takoru . fi

 

Muut vuorot

Pirkanmaan Reservipiirien kivääriammuntavuorot ja pistooliammuntavuorot löytyvät osoitteesta: www.pirkanviesti.fi/sivut/ampumaratavuorot. Vuorolle voi osallistua jäsenmaksunsa maksanut TaKoRU:lainen, ota varmuuden vuoksi RUL:in jäsenkortti tai kuitti jäsenmaksusta mukaan. Ammunta on ohjattua, oma ase ja patruunat tarvitaan. Huomaa että vuorolla on oltava valvoja (kts. ohjeet pirkanviestin sivuilta) ja että määrätyn valvojan poissaolo tarkoittaa yleensä peruuntunutta vuoroa (koska muut eivät avaimia saa). Huomaa että valvojat tulevat vasta usein paikalle klo 17 aikoihin tai jälkeen, vaikka vuoro alkaa jo klo 16.

Ajo-ohje varuskunnan ampumaradalle.

Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus harrastaa sovellettuja reserviläisammuntoja (SRA) pistoolilla, kiväärillä, haulikolla sekä tarkka-ampujakiväärillä. Laji edellyttää turvakurssin käyntiä sekä reserviläisen ampumaharrastusvakuutusta (tai SAL ampujavakuutusta/lisenssiä). Pirkanmaan reservipiirien SRA-toimikunnan SRA vuorot löyttyvät samasta osoitteesta: www.pirkanviesti.fi/sivut/ampuratavuorot. Aiempi ampumakokemus pistoolilla ja kiväärillä sekä sujuva aseenkäsittelytaito ovat vaatimuksia. Lennoston radalle laaditut ohjeet reserviläisiä varten, loput pitäisi olla hallussa maalais/kaupunkilaisjärkeä käyttäen.

Halutessasi lisätietoja ota yhteys kerhomme ampumavastaaviin.

Kerho järjestää myös yhteisen juoksulenkin Hervannan kampuksella joka keskiviikko klo 18.00 alkaen.

Saunaillat ja muut

Kerhomme järjestää legendaarisia saunailtoja ainakin kevät- ja syyskokousten yhteydessä sekä vuotuisen partiotaitokilpailun jälkeen. Saunomisen lisäksi kerho tarjoaa osallistujille jotain syötävää ja tarjolla on myös kurkunkostuketta omakustannushintaan. Saunaillat ovat muuten erinomainen keino tulla mukaan kerhomme toimintaan. Siellä tutustuu helposti kerhomme jäseniin (jopa vanhoihin kähmyihin!) ja saa tietoa kerhomme tulevista tapahtumista.

Kerhomme toimintaan kuuluvat myös ekskursiot eli vierailut alan kohteisiin. Olemme vierailleet mm. Panssariprikaatissa Parolassa ja Hävittäjälentolaivue 21:ssä Pirkkalassa. Olemme tutustuneet myös Materiaalilaitoksen Esikunnan toimintaan. Viimeksi tutustuimme SAKOon Riihimäellä.

Pikkujoulutkin kuuluvat perinteisesti syksyn ohjelmaan. Marras-joulukuun vaihteen tienoilla on perinteisesti kokoonnuttu syömisen, juomisen ja muun hauskanpidon merkeissä Siivikkalaan Tampereen Reserviupseerikerhon majalle.

Jäsenillämme on mahdollisuus lainata kerhomme pienestä kirjakokoelmasta puolustusvoimien ohjesääntökirjoja. Tällä hetkellä lainattavissa on yli 60 erilaista kirjaa.

Mikäli jokin edellä lueteltu toiminta kiinnostaa sinua, niin täällä on ohjeet kerhoon liittymiseksi.

 (Päivitetty 07.05.2024)
TaKoRU
Korkeakoulunkatu 3
33720 Tampere