Toiminta

Maastotoiminta ja koulutus

Kerhomme on järjestänyt vuosittain omia maasto/koulutustapahtumia. Tapahtumien aiheet ovat vaihdelleet leppoisasta syysretkestä järjestämäämme viikonloppuun Padasjoen leirikeskuksessa. Jos olet kiinnostunut toimimaan kouluttajana vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen kursseilla, niin ota yhteyttä - hyviä kouluttajia tarvitaan aina.

Maastotoimintaan osallistuminen ei vaadi mitään viimeisen päälle olevia varusteita. Maastoon sopiva ulkoiluasu, kumisaappaat ja hiukan evästä riittävät päivän kestäville reissuille. Viikonloppukeikoille kannattaa sitten tietenkin ottaa makuupussi ja -alusta yöpymistä varten. Kerhomme jäsenillä on myös mahdollisuus vuokrata maastovarusteita nimellistä korvausta vastaan, joten kaikkea ei todellakaan tarvitse omistaa itse.

Kerho on myös erittäin kiinnostunut kuulemaan jäsentensä osallistumisista muiden maanpuolustusyhdistysten järjestämään toimintaan. Mikäli olet jäsen ja osallistut johonkin tällaiseen taphatumaan, ilmoitathan siitä kerhon hallitukselle.

Kerhon pienoispistoolivuoro on Osmonkallion väestösuojassa tiistaisin kello 20-22. Pienoispistooliammunta on ahkerastikin harrastettuna opiskelijan kukkarolle sopiva ammuntalaji. Pienoispistoolivuoroille ovat tervetulleita kaikki TaKoRU:n jäsenet riippumatta siitä omaavatko kokemusta ammunnasta vai ei. Mikäli olet ensikertalainen niin ilmoita siitä ammunnan johtajalle paikanpäällä.

Pienoispistooliammunnan lisäksi jäsenillämme on mahdollisuus ampua "isommillakin pyssyillä" Lennostossa pistoolipäivinä. Reserviläiskerhon puitteissa tapahtunut säännöllinen ampumaharrastus helpottaa usein myös oman aseen hankintaa.

Kerhon vuorot Satakunnan Lennoston ampumaradoilla Pirkkalassa noin joka toinen lauantai. Ammunta aloitetaan noin kello 10 ja lopetaan viimeistään kello 16. Vuoroille ovat tervetulleita kaikki TaKoRU:n jäsenet, joilla on jo hieman kokemusta ammunnasta. Tarkemmat tiedot löydät Vuorojen valvojalistalta.

Vuoroaikatauluista löydät kunkin vuoron valvojan, sekä käytössä olevan radan (150m ja 300m kivääriradat, 25m pistoolirata ja hirvirata).

Radat sijaitsevat noin 20 minuutin ajomatkan päässä Hervannasta ja sinne siirrytään pääsääntöisesti omilla kyydeillä.

Paikalle voit tuoda oman aseesi, mutta jos et sellaista omista, niin voit lainata asetta paikanpäällä. Kerhon laina-aseet ja patruunat tuodaan paikalle, vain mikäli niille on etukäteen ilmoitettu olevan tarvetta!

Mikäli tarvitset kerhon laina-aseita/patruunoita, ole yhteydessä vuoron valvojaan,

osoitteeseen etu . sukunimi at takoru . fi, viimeistään keskiviikkona klo 18 mennessä.

Lisätietoja voi kysyä osoitteesta ampumavastaavat (at) takoru . fi

 

Muut vuorot

Pirkanmaan Reservipiirien kivääriammuntavuorot ja pistooliammuntavuorot löytyvät osoitteesta: www.pirkanviesti.fi/sivut/ampumaratavuorot. Vuorolle voi osallistua jäsenmaksunsa maksanut TaKoRU:lainen, ota varmuuden vuoksi RUL:in jäsenkortti tai kuitti jäsenmaksusta mukaan. Ammunta on ohjattua, oma ase ja patruunat tarvitaan. Huomaa että vuorolla on oltava valvoja (kts. ohjeet pirkanviestin sivuilta) ja että määrätyn valvojan poissaolo tarkoittaa yleensä peruuntunutta vuoroa (koska muut eivät avaimia saa). Huomaa että valvojat tulevat vasta usein paikalle klo 17 aikoihin tai jälkeen, vaikka vuoro alkaa jo klo 16.

Ajo-ohje varuskunnan ampumaradalle.

Lisäksi jäsenillä on mahdollisuus harrastaa sovellettuja reserviläisammuntoja (SRA) pistoolilla, kiväärillä, haulikolla sekä tarkka-ampujakiväärillä. Laji edellyttää turvakurssin käyntiä sekä reserviläisen ampumaharrastusvakuutusta (tai SAL ampujavakuutusta/lisenssiä). Pirkanmaan reservipiirien SRA-toimikunnan SRA vuorot löyttyvät samasta osoitteesta: www.pirkanviesti.fi/sivut/ampuratavuorot. Aiempi ampumakokemus pistoolilla ja kiväärillä sekä sujuva aseenkäsittelytaito ovat vaatimuksia. Lennoston radalle laaditut ohjeet reserviläisiä varten, loput pitäisi olla hallussa maalais/kaupunkilaisjärkeä käyttäen.

Halutessasi lisätietoja ota yhteys kerhomme ampumavastaaviin.

Kerho järjestää myös yhteisen juoksulenkin TTY:llä joka keskiviikko klo 18.00 alkaen.

Saunaillat ja muut

Kerhomme järjestää legendaarisia saunailtoja ainakin kevät- ja syyskokousten yhteydessä sekä vuotuisen partiotaitokilpailun jälkeen. Saunomisen lisäksi kerho tarjoaa osallistujille jotain syötävää ja tarjolla on myös kurkunkostuketta omakustannushintaan. Saunaillat ovat muuten erinomainen keino tulla mukaan kerhomme toimintaan. Siellä tutustuu helposti kerhomme jäseniin (jopa vanhoihin kähmyihin!) ja saa tietoa kerhomme tulevista tapahtumista.

Kerhomme toimintaan kuuluvat myös ekskursiot eli vierailut alan kohteisiin. Olemme vierailleet mm. Panssariprikaatissa Parolassa ja Hävittäjälentolaivue 21:ssä Pirkkalassa. Olemme tutustuneet myös Materiaalilaitoksen Esikunnan toimintaan. Viimeksi tutustuimme SAKOon Riihimäellä.

Pikkujoulutkin kuuluvat perinteisesti syksyn ohjelmaan. Marras-joulukuun vaihteen tienoilla on perinteisesti kokoonnuttu syömisen, juomisen ja muun hauskanpidon merkeissä Siivikkalaan Tampereen Reserviupseerikerhon majalle.

Jäsenillämme on mahdollisuus lainata kerhomme pienestä kirjakokoelmasta puolustusvoimien ohjesääntökirjoja. Tällä hetkellä lainattavissa on yli 60 erilaista kirjaa.

Mikäli jokin edellä lueteltu toiminta kiinnostaa sinua, niin täällä on ohjeet kerhoon liittymiseksi.

 (Päivitetty 20.03.2017)
TaKoRU
Korkeakoulunkatu 3
33720 Tampere