26.09. Lihaskuntotesti ja 12 minuutin juoksutesti
TaKoRU järjestää kuntotestaustilaisuuden Hervannan keskusurheilukentällä (Lindforsinkatu 15, 33720 Tampere) 26.9 klo 17:00 alkaen. Kuntotesti noudattelee reserviläisten kuntotestin rakennetta eli ensiksi suoritetaan lihaskuntotesti, joka sisältää kolme eri testiliikettä. Testiliikkeiden suoritusjärjestys on seuraava: vauhditon pituushyppy, istumaan nousu ja etunojapunnerrus. Lihaskuntotestin jälkeen pidetään pieni tauko, jonka jälkeen suoritetaan 12 minuutin juoksutesti eli tuttavallisemmin Cooper-testi. Lihaskuntotestin pisteiden ja 12 minuutin juoksutestin tuloksen pohjalta voidaan määrittää testattavan fyysisen kunnon tavoitetaso Puolustusvoimien 5-portaisella asteikolla.


Kyseessä ei ole virallinen PV:n tai MPK:n kuntotestitapahtuma, joten testin tulokset jäävät pelkästään osallistujan tietoon. Testit suoritetaan ulkokentällä, joten pukeudu säänmukaisesti. Mukaan kannattaa ottaa myös juomista ja pientä välipalaa. Ilmoittautumiset sähköpostilla liikuntavastaava Vesa Tiihoselle, etunimi . sukunimi ( ät ) takoru . fi.


HUOM!

Testiturvallisuuden näkökulmasta on olennaista, että testeihin osallistutaan vain täysin terveenä. Testien tarkoituksena on ”näyttää parastaan”, joten fyysinen suorituskykysi ei todennäköisesti ole optimaalisella tasolla, jos tauti tai vamma haittaa suoritusta. Jos epäilet terveydentilaasi, ole yhteydessä lääkäriisi.
 
(Päivitetty 12.09.2023)
TaKoRU
Korkeakoulunkatu 3
33720 Tampere