02.04. SRA-ampujankurssi (KURSSI TÄYNNÄ)
PÄIVITYS: KURSSI ON VARASIJOJA MYÖTEN TÄYNNÄ.

Tervetuloa TaKoRUn järjestämälle sovelletun reserviläisammunnan ampujakurssille Tampereelle. Kurssin onnistunut suorittaminen mahdollistaa SRA:ssa kilpailemisen ja sen lajinomaisen harjoittelun.

Kurssin teoriaosuus: järjestetään sunnuntaina 2.4.2023 klo 10:30 – 16:00 Bitwisen kattosaunalla, Viinikankatu 1C, 6. kerros, sisäänkäynti sisäpihan puolelta. Teoriaosuuteen osallistuminen on välttämätöntä kurssin läpäisemiseksi. Korvaavaa teoriaosuutta ei järjestetä.

Ampumakokeet: Kurssin ampumakokeet järjestetään teoriaosuuden jälkeen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana lähtökohtaisesti Satakunnan lennoston ampumaradoilla Pirkkalassa. Ampumakoe tulee suorittaa 12kk kuluessa teoriaosuudesta, mutta ne pyritään suorittamaan mahdollisimman pian teoriosuuden jälkeen.

Kurssimaksu: TaKoRUn jäsenille (varsinaiset ja kannattavat jäsenet) 10 €, ei-jäsenille 40 €. Kurssilla käytetyt patruunat eivät sisälly kurssimaksuun.

- Maksu tulee suorittaa viimeistään kuukautta ennen teoriaosuutta tilille FI10 5731 6520 0172 05. Maksun saajaksi Tampereen Korkeakoulujen reserviupseerit ry, viestiksi SRA-kurssin osallistumismaksu.


Ilmoittautuminen:

- Ilmoittaudut kurssille täyttämällä linkin takaa löytyvän kaavakkeen: https://forms.gle/btzqsJUg7Lj4qAQx9

- TaKoRUn (varsinaisille ja kannattaville) jäsenille ilmoittautuminen aukeaa heti, kun tämä mainos on julkaistu. Paikkoja on rajallisesti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

- MIKÄLI tilaa jää, ilmoittautuminen aukeaa muille kuin TaKoRUn jäsenille sunnuntaina 29.1.2023 klo 12. Ennenaikaisia ilmoittautumisia ei huomioida.

- Onnistuneesta ilmoittautumisesta saat kuittauksen.

- Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ilmoita asiasta mahdollisimman pian mainoksen lopusta löytyvään sähköpostiin, jotta saadaan joku tilalle.

SRA-ampujan statuksen saamiseksi vaaditaan RUL/RES/MPKL jäsenyys (esim. TaKoRUn jäsenyys OK) sekä asiaan kuuluva ampumavakuutus (lisätietoja alempana). Jäsenyyden ja ampumavakuutuksen tarkistamiseksi ota mukaan jäsenkortti/vakuutuskortti tai kuitti maksusta

- Huom! jäsenyys ja vakuutus EI ole vielä pakollinen teoriaosuudessa, ne tulee olla voimassa siinä vaiheessa, kun tulee ampumaan ampumakoetta. Ne vain tarkastetaan siinä tapauksessa, että ne jo ovat sinulla voimassa ja näin ollen niitä ei sitten tarvitse tarkastaa enää radalla.


Kurssin sisältö

Teoriaosuus ja teoriakoe

● Teoriaosuutta varten tulee jokaisen lukea SRA säännöt läpi, säännöt löytyvät RESUL:in SRA sivuilta osoitteesta: https://resul.fi/wp-content/uploads/2019/07/SRA_Saannot_7_0.pdf

● Kurssilla keskustellaan sääntötulkinnoista yms. joten kurssilla on hyvä myös esittää sääntöihin liittyviä kysymyksiä, mikäli jokin asia on jäänyt epäselväksi.

● Teoriakokeen läpäisy vaaditaan, jotta voi osallistua ampumakokeeseen. Mikäli koetta ei läpäise, järjestämme uusintakokeen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Ampumakoe

● Ampumakokeessa tulee olla mukana kuulosuojaimet sekä suojalasit sekä mahdolliset muut varusteet mitä aikoo kokeessa käyttää. Mikäli et omista omia kuulosuojaimia tai suojalaseja, ne on hyvä hankkia ennen kurssia. Unohduksia yms. varten paikalla on myös lainasuojaimia.

● Omia aseita on suositeltavaa käyttää, mutta mikäli et omista omia aseita paikalla on laina-aseet ja varusteet.

● Mikäli tarvitset laina-aseita ja patruunoita ampumakokeessa, veloitamme käytetyistä patruunoista 12e/50 ptr. Yhteen koesuoritukseen kuluu 9mm patruunaa noin 50 kpl. Maksun voi maksaa käteisellä.

● Mikäli ampumakoe ei mene 1. yrittämällä läpi, patruunakustannuksia tulee lisää patruunankulutuksen mukaan.

● Ampumakokeen läpäisy vaatii perustasoista ampuma- ja asekäsittelytaitoa etenkin pistoolilla.

● Kurssiin liittyen järjestetään ampumaharjoituksia omakustanteisin patruunoin, mutta toivottavaa on, että ampumataito etenkin pistoolilla olisi jo teoriaosuuden aikana vähintään kohtuullisella tasolla. Mikäli osallistut kurssille, eikä sinulla ole paljoa kokemusta pistooliammunnasta, on äärimmäisen suositeltavaa osallistua ennen kurssia mahdollisimman aktiivisesti Osmonkallion ampumavuorojen 9mm pistooliammuntoihin sekä muihin ampumaharjoituksiin. Lisäksi esimerkiksi Ruutisavulla Tampereella on mahdollista harjoitella lisää, mikäli lisäharjoitusta kaipaa.

Ampumakoetta varten on hyvä harjoitella seuraavia asioita pistoolilla:

● Ampuminen normaalisti kahdella kädellä tauluihin 10-20m etäisyyksiltä

● Ampuminen vasemmalla ja oikealla kädellä tauluihin 10m etäisyyksiltä

● Kotelosta vetoa ja käännöksiä kohti taulua, lähdössä selin/kylki kohti tauluja

● Lippaanvaihtoja

● Ampuminen polvelta ja makuulta

Vinkki 1: Airsoft aseella pystyy harjoittelemaan monia näistä taidoista kustannustehokkaasti.

Vinkki 2: Vaikka omaa asetta ei olisi, oman pistoolikotelon ja ampujan vyön hankkiminen voi olla hyvä idea. Kurssin harjoittelussa ja ampumakokeessa lainakalusto on 9mm Glock 17 gen 3 tai 4. Hyvä pistoolikotelo onkin toiminnallisen ammunnan tärkeimpiä varusteita. Esimerkiksi Safariland valmistaa erinomaisia pistoolikoteloita, joista osa on hinnoiteltu myös opiskelijan kukkarolle sopivasti. HUOM! Liipaisinsormella avattavalla lukituksella toimivat kotelot on SRA:ssa kielletty (”serpa-malliset” kotelot). Nylonista tms. tekstiilistä valmistettuja koteloita ainakaan mainoksen kirjoittaja ei suosittele hankkimaan.

Ampumakoe: https://resul.fi/wp-content/uploads/2020/10/SRAKoe5Rastia2019_mod_VM_3.pdf

● Mikäli osumakerroin jää alle vaaditun 1.4:n tällöin kokeen voi uusia samana päivänä (aikataulun salliessa). Mikäli ampumakokeessa tekee turvallisuusrikkeen ei koetta saa uusia enää saman päivän aikana.

Ampumavakuutus: Ampumakoetta varten jokaisella tulee olla voimassa ampumavakuutus tai SAL:in vakuutus. Ampumavakuutuksen voi hankkia oman liittonsa kautta.
Reserviupseeriliitto (mikäli kuulut Reserviupseeriyhdistykseen kuten TaKoRU): https://www.rul.fi/jasenille/rul-plus/
Huomioikaa, että ennen kuin voitte hankkia ampumavakuutuksen, teidän täytyy olla jonkun reserviupseeri- tai reserviläisjärjestön tai killan jäsen.

Mikäli heräsi kysyttävää, kysymyksiä voi esittää: eero.kaaja (at) takoru.fi
 
(Päivitetty 23.01.2023)
TaKoRU
Korkeakoulunkatu 3
33720 Tampere