Tiistaisin: Ampumavuorot Osmonkalliossa (talvikausin)

Vuorot on keskeytetty toistaiseksi korona-virus-tilanteen johdosta. Näillä näkymin vuorot jatkuvat vasta syksyllä.
TaKoRUn pienoispistoolivuoro Osmonkallion väestösuojassa järjestetään tiistaisin kello 20-22 ja 9mm/pienoiskivääri vuoro klo 20:30 - 22 talvikausin, eli lokakuun alusta huhtikuun loppuun.

Pienoispistooliammunta on ahkerastikin harrastettuna opiskelijan kukkarolle sopiva ammuntalaji: patruunoita voit lunastaa käyttöösi paikanpäältä hintaan 4,50 EUR / 50 kpl, eikä muita kustannuksia synny. Radalla on myös kuusi kerhon omistamaa pienoispistoolia vapaasti käytettävissä.

Pienoispistoolivuoroille ovat tervetulleita kaikki TaKoRUn jäsenet riippumatta siitä omaavatko kokemusta ammunnasta vai eivät. Mikäli olet ensikertalainen niin ilmoita siitä ammunnan johtajalle paikan päällä.


Infoa 9mm pistooleilla ja .22 pienoiskivääreillä ampumisesta Osmonkallion ampumavuoroilla 50 metrin radalla:

50m puoli on varattu TaKoRUlle tiistaisin klo 20.30-22.00. 25m puolella vuorot jatkuvat normaalisti klo 20-22.

9mm aseilla ampuminen jatkuu TaKoRUn vuoroilla. Jatkossa 9mm ampumisen mahdollisuutta tullaan hyödyntämään seuraavalla tavalla:
- PARILLISINA viikkoina paikalle tuodaan kerhon 9mm Glock kalustoa ja myrkytöntä (non tox) 9mm patruunaa (tällä hetkellä hinta 17€/50ptr). Tällöin etenkin ne jäsenet, joilla ei ole omaa kalustoa pääsevät harjoittelemaan kerhon kalustolla. Vuoroilla on aina ammunnanjohtaja ja hänestä riippuu minkä tyyppistä ammuntaa 9 mm puolella ammutaan. Jos ammutaan jotain hieman sovellettua, esimerkiksi kotelostaveto- tai lippaanvaihtotreeniä, tästä pyritään aina ilmoittamaan sähköpostilla ennen vuoroa. 9mm pistooleilla pääsevät ampumaan vain henkilöt, joilla on aiempaa kokemusta pistoolilla ampumisesta. Tätä kokemusta voi hankkia mm. 25m puolella pienoispistoolilla. Näillä vuoroilla saa terveyssyistä ampua ainoastaan non tox patruunaa.

- PARITTOMINA viikkoina paikalle ei lähtökohtaisesti tuoda kerhon aseita tai patruunoita, vaan jäsenet pääsevät harjoittelemaan vain omalla kalustollaan. Joka toisena parillisena viikkona 50m puolella ammutaan pienoiskivääreillä ja joka toisena 9mm pistooleilla. Myös tällöin toiminnan tulee olla johdettua. Vahvasti suositellaan ammuttavan vain myrkytöntä non tox patruunaa, sillä radan ilmanvaihto ei ole paras mahdollinen.

Tässä vielä listaus minä päivänä 50m puolella ammutaan minkä tyyppisiä ammuntoja:
7.1. Kerhon 9mm pistoolit
14.1. Omat pienoiskiväärit
21.1. Kerhon 9mm pistoolit
28.1. Omat 9mm pistoolit
4.2. Kerhon 9mm pistoolit
11.2. Omat pienoiskiväärit
18.2. Kerhon 9mm pistoolit
25.2. (50 m rata pois käytöstä korjausten vuoksi)
3.3. (50 m rata pois käytöstä tutustumisammuntojen vuoksi)
10.3. Omat pienoiskiväärit
17.3. Kerhon 9mm pistoolit
24.3. Omat 9mm pistoolit
31.3. Kerhon 9mm pistoolit
7.4. Omat pienoiskiväärit
14.4. Kerhon 9mm pistoolit
21.4. Omat 9mm pistoolit

Jos tästä järjestelystä poiketaan, siitä pyritään aina ilmoittamaan etukäteen kyynel-sähköpostilistalla.


Rajoitteita:
- pistoolikarbiineilla ampuminen on kielletty
- normaalia tehdaspatruunaa tehokkaammat 9mm patruunat on kielletty
- ammunnan on oltava sellaista, että ammutut laukaukset päätyvät luotiloukkuihin. Ei siis ammuta esim. liian pitkältä matkalta eikä "heittolaukauksia".

HUOM! Aina 9mm aseilla ammuttaessa kaikilla tauluja alle 40 metriä lähempänä olevilla pitää olla suojalasit (silmälasit kelpaavat). Tuplakuulosuojaus (tulpat + kuulosuojaimet) on erittäin suositeltavaa. Kerho tarjoaa suojalaseja, korvatulppia ja kuulosuojaimia ampujille.

Osmarissa 9mm aseilla ampuminen on vielä kokeiluasteella. Toimitaan fiksusti, niin saamme toivottavasti jatkaa sitä myös tulevaisuudessa.Osmonkalliooon löydät näillä ohjeilla: www.takoru.fi/?pg=osmari.

Lisätiedot: ampumatoimikunta (ät) takoru.fi
 
(Päivitetty 16.03.2020)
TaKoRU
Korkeakoulunkatu 3
33720 Tampere