25.06. III vuotuinen 25 km hölkkä tai kävely
TaKoRU järjestää juhannuksen jälkeen kolmannen vuotuisen 25 km lenkin. Tapahtuma korvaa kyseisen viikon normaalin viikkolenkin ja osallistujat saavat siitä Reserviläisurheiluliiton sähköiseen kuntokorttiin kestävyystestisuorituksen "Hölkkä, kävely tai marssi 25 km".

Matkaan lähdetään kahtena osastona. Esimmäinen osasto lähtee kevyttä hölkkää ja tavoittelee vajaan 3 tunnin kokonaisaikaa. Toinen osasto taas lähtee reipasta kävelyä ja tavoittelee noin 5 tunnin suoritusta. Hölkkäämään lähtevillä on syytä olla kohtuullinen peruskunto ja kokemusta ainakin 10 kilometrin mittaisista juoksulenkeistä viimeisen vuoden ajalta. Kävelyvaihtoehto taas soveltuu kaikille perusterveille taistelijoille.

Jottei reissussa menisi ihan yöhön asti, lähdetään liikkeelle tuntia ennen normaalia viikkolenkkiaikaa, eli klo 17.00. Kokoontuminen tapahtuu normaalin viikkolenkin tapaan TTY:n obeliskin luona, joka sijaitsee Tietotalon ja parkkitalon välisellä alueella. Osallistua voivat kaikki itsensä kykeneväksi tuntevat, eikä lysti edes maksa mitään. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, riittää kun vain saavut paikalle ennen klo 17:ää.

Matkan varrella ei ole huoltoa, joten säänmukaisen lenkkeilyvarustuksen lisäksi mukaan kannattaa varata ainakin juomavettä. Näin pitkäkestoisessa suorituksessa myös lisäenergiasta energiapatukan tms. muodossa voi olla hyötyä. Myös rahaa voi ottaa mukaan sen verran, että mahdollisen loukkaantumisen sattuessa pääsee taksilla kotiin.

Reitti tulee todennäköisesti olemaan sama kuin viime vuonna. Viimevuotista reittiä voi ihmetellä tuolta: http://www.sports-tracker.com/#/workout/paulijar/ef00pqsrsvi9s5p8.

Jos ResUL:n sähköinen kuntokortti ei vielä ole tuttu, löytyy se osoitteesta http://www.resul.fi/index.phtml?s=117. Järjestelmään kirjautumiseen tarvit RUL:n jäsenkortista löytyvän jäsennumerosi. Kuntokorttiin voi vuoden mittaan kirjata kaikki kuntoliikunta- ja ampumasuorituksensa ja näin kerätä kuntopisteistä. Pisteiden perusteella järjestelmä laskee kuntoluokan. Lisäksi korttiin voi saada merkintöjä tämän lenkkitapahtuman kaltaisista valvotuista testisuorituksista, joiden perusteella määritellään testiluokka.

Lisätiedot:
pauli . jarvinen ät takoru . fi
 
(Päivitetty 01.06.2014)
TaKoRU
Korkeakoulunkatu 3
33720 Tampere