27.06. 25 km:n hölkkä tai kävely
Onko kesä veltostanut ruumiin ja sielun? Kaipaatko kurjuutta mutta syysjotos on vielä niin kaukana? Helpotukseksi ahdistukseen TaKoRU järjestää juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona 27.6. viikkolenkin yhteydessä hieman perinteistä pidemmän lenkin. Rehkittävä matka on 25 kilometria ja osallistujat saavat siitä Reserviurheiluliiton sähköiseen kuntokorttiin kestävyystestisuorituksen \"Hölkkä, kävely tai marssi 25 km\".

Matkaan lähdetään kahtena osastona. Esimmäinen osasto lähtee kevyttä hölkkää ja tavoittelee noin 3 tunnin kokonaisaikaa. Toinen osasto taas lähtee reipasta kävelyä ja tavoittelee noin 5 tunnin suoritusta. Hölkkäämään lähtevillä on syytä olla kohtuullinen peruskunto ja kokemusta ainakin 10 kilometrin mittaisista juoksulenkeistä viimeisen vuoden ajalta. Kävelyvaihtoehto taas soveltuu kaikille perusterveille taistelijoille.

Jottei reissussa menisi ihan yöhön asti, lähdetään liikkeelle tuntia ennen normaalia viikkolenkkiaikaa, eli klo 17.00. Kokoontuminen tapahtuu normaalin viikkolenkin tapaan TTY:n päätalon edessä. Osallistua voivat kaikki itsensä kykeneväksi tuntevat, eikä lysti edes maksa mitään. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, riittää kun vain saavut paikalle ennen klo 17:ää.

Matkan varrella ei ole huoltoa, joten säänmukaisen lenkkeilyvarustuksen lisäksi mukaan kannattaa varata ainakin juomavettä. Näin pitkäkestoisessa suorituksessa myös lisäenergiasta energiapatukan tms. muodossa voi olla hyötyä. Myös rahaa voi ottaa mukaan sen verran, että mahdollisen loukkaantumisen sattuessa pääsee bussilla kotiin.

Jos ResUL:n sähköinen kuntokortti ei vielä ole tuttu, löytyy se osoitteesta http://www.resul.fi/index.phtml?s=117. Järjestelmään kirjautumiseen tarvit RUL:n jäsenkortista löytyvän jäsennumerosi. Kuntokorttiin voi vuoden mittaan kirjata kaikki kuntoliikunta- ja ampumasuorituksensa ja näin kerätä kuntopisteistä. Pisteistä järjestelmä sitten laskee kuntoluokan. Lisäksi korttiin voi saada merkintöjä tämän lenkkitapahtuman kaltaisista valvotuista testisuorituksista, joiden perusteella määritellään testiluokka.

Lisätiedot:
pauli . jarvinen ät takoru . fi
 
(Päivitetty 08.01.2013)
TaKoRU
Korkeakoulunkatu 3
33720 Tampere